Vitesse F1 tegen Alcides F2


Woensdagavond 7 mei stond de inhaalwedstrijd tegen Vitesse F1 gepland.

We hadden ons goed voorbereid op deze belangrijke wedstrijd. Vitesse F1 stond samen met F2 bovenaan dus de winnaar zou een goede stap richting het kampioenschap doen.
Alcides F2 begon goed aan de wedstrijd maar al snel werd duidelijk dat Vitesse F1 fysiek veel in huis had. Voetballend was Alcides de bovenliggende partij maar Vitesse counterde er makkelijk overheen. De opbouw was goed verzorgd door Mika, Thomas en Olaf en door het veld groot te maken konden we een paar mooie aanvallen opzetten.

Na een mooie aanval waarbij Boaz de bal net niet lekker op doel kon schieten, counterde Vitesse. Het middenveld van F2 werd afgetroefd en de verdedigers hadden geen antwoord op de snelheid en het verwoestende schot van de spits van Vitesse dus 1-0. F2 liet de kop niet hangen en ging weer doen waar ze goed in zijn: samen spelen en snel passen. Thomas speelde van achteruit Tim in die vervolgens op links er goed overheen kwam door zijn directe tegenstander te dollen maar de voorzet kwam niet bij Pien en Vitesse kon vervolgens weer counteren. Julian stond weer een prima wedstrijd te keepen maar kreeg een schot van Vitesse niet klemvast dus de rebound werd door Vitesse binnen getikt, 2-0.

Gelukkig kwam de pauze en konden we de tactiek opnieuw doornemen.

De tweede helft speelde F2 beter maar scoren bleef lastig. De goede keeper van Vitesse en de sterke snelle verdedigers bleven de aanvallers van F2 de baas. Tegelijkertijd bleven de counters van Vitesse erg gevaarlijk en werd de einduitslag uiteindelijk 4-0. De teleurstelling was groot maar deze tegenstander was een maatje groter.

Het kampioenschap is nog niet voorbij en ondanks dat F2 dit kleine deukje heeft opgelopen, geloven we er nog in! 

 
De razende reporter