Voorbereidingsverslag Zaterdag 1 - zondag 1

Een voorbereiding geschreven door Marc Noorda:


D-DAY


donderdag 31 december 2015, ik zit in mijn kantoor naar buiten te staren. Ik zie de zon schitteren op de motorkappen van de auto’s van mijn zeer gewaardeerde collega’s. Ik voel me rijk, ik probeer voor mezelf een hoogte punt uit mijn zeer enerverende leven te halen wat het meeste indruk gemaakt heeft. Maar aangezien mijn leven 1 groot hoogte punt is kom ik er niet uit, of…………………zal hij misschien nog moeten komen.


JUIST, hij is aanstaande!!!!!


Hierop glijden mijn gedacht zoals als gebruikelijk weer af naar de zaterdag de dag dat we weer mogen voetballen. Ik kijk op het wedstrijd schema, en krijg de schrik van mijn leven. U zult denken, JA het is winter stop er is niks.


Maar NEEN, mensen NEEN. Ik schrik niet van de winterstop NEEN nogmaals NEEN. Mijn hart slaat over want zondag is het zover. Zondag is de derde van Januari 2016!!!!!!!! De DAG. De dag dat de zondag 1 mag aantreden tegen ons aller Alcides zaterdag 1. Wat door ons gezien wordt als een extra ingelaste training, waarin we onze bal en loop lijnen nog eens lekker kunnen gaan trainen. Is het voor de Alcides zondag 1 een krachtmeting waar ze U tegen zeggen. Dat dit voor deze ploeg een belangrijk moment wordt in het jaar, blijkt uit het feit dat de oorlogsvoering voor hun richting ons al een aantal weken bezig is.


Zo schijnt Klaas de Olde zich erg druk te maken over het feit dat de Alcides zondag 1 in Kleedkamer 2 wordt verwacht. Op zich bijzonder gezien het feit dat de zaterdag 1 toch echt het vlaggenschip is van de club en hierom de Alcides zaterdag1 dus ook de thuis spelende ploeg is. Dus Klaas, we zijn niet boos of teleurgesteld, maar extra gemotiveerd. Mocht je deze wedstrijd winnen(hahahahahahahahahahahahahahahahah) krijg je kleedkamer 1 weer aangeboden.


Er is een verzoek in gediend om met een kleine maat bal te spelen. Dit verzoek is ingediend door een trouwe supporter van Bart Takens. Deze supporter gaf te kennen dat hij Bart graag eens in actie wilde zien met een bal aan zijn voet. Hij bedoelde hiermee dat hij normaal alleen een bal ziet rollen en Bart simpelweg niet zichtbaar is. Het schijnt namelijk dat Bart met zijn geringe lengte niet boven de bal maat uit komt die gehanteerd wordt bij de senioren. Bart, we houden OOK rekening met jou en je trouwe fans. We zullen dus met een kleine bal maat spelen EN we zullen je bij de F-jes weg houden die met ons het veld oplopen zodat je echt mee mag doen !!!


Zoals als altijd wil ik graag met u vooruit blikken op de aankomende wedstrijd van onze godenzonen de Alcides zaterdag 1.
De wedstrijd die normaal twee keer 45 minuten duurt, is ingekort naar 2 keer een half uur. Ook dit was op verzoek van de Alcides zondag 1, het schijnt dat dit beter past in het revalidatie proces van de dragende kracht Eric-jan Lijzen. Wist u overigens dat de mooiste club van Nederland, genaamd AFC Ajax, u weet wel van al die grote prijzen de club waar onder andere Kluivert en Davids groot werden, ooit nog interesse getoond heeft in de voetbal diensten van Eric-jan Lijzen. Ja, dat wist u zeker niet meer!!!. Het voetbal talent van deze jonge knalde toen en overigens nog steeds van deze jonge af. Overigens kwamen zijn zaakwaarnemen en niet uit met de club, en eindigde Eric-jan op een grote poster in de kantine van Be Quick te Zwolle. Namens al het publiek hoop ik dat je zondag je talent weer kunt laten zien. Ik ben me ervan bewust dat dit een moeilijk verhaal kan worden omdat je zeer waarschijnlijk de duels moet gaan uit vechten met ARIE. Juist Arie, u weet wel van die gemiste strafschop tegen MSC. Het zou ook kunnen dat je speelt op onze Viking. U weet wel die met die baard die marinier, die player. Het “BEEST”. Maar goed dat zullen we zondag wel zien.


Er is ook gedacht aan onze jongste supporters, deze zullen in de rust van deze clasico mogen vechten om de titel Strafschop koning van het jaar. Deze staat op dit moment nog op Naam van oud gediende Marc Noorda, die op dit moment al 4 strafschoppen op rij geprikt heeft. 
De strafschoppen zullen getracht gestopt te worden door een speler die aangeboden is door de Alcides zondag 1. Namelijk Bas van Wegen. Juist Bas, Ook deze jonge heeft een roemrijk verleden in de zogenoemde BVO,S. Ook bij hem kwamen de clubs er onderling niet uit. Inmiddels is Bas een vaste en zeer gewaardeerde en geschorste waarde in de ploeg van de Alcides zondag 1. Bas we wensen je super veel plezier en succes. En Bas, het is maar een spelletje he wink-emoticon.


Over keepers gesproken, het doel van de zondag 1 wordt zeer waarschijnlijk verdedigd door Danny Bos, een jonge van de club…..en JA. Ook hij heeft een BVO verleden. Danny heeft namelijk bij FC Emmen het doel mogen verdedigen en won met zijn ploeg de Beker. Voor de geïnteresseerden, deze wedstrijd werd in het toen nieuwe stadion van FC Groningen gespeeld. De Club, waar ons Bartje Takens ook ooit een test toernooi mocht spelen. Echter bleef het bij Bart bij een assist waaruit de winnende gescoord werd. Klasse BarTJE!!!!, groot denken dan kom je er wel.


Overigens is Danny, geen onbekende in het uitgaansleven. Echter zult u hem 2 januari niet aantreffen in het Meppeler uitgaansleven. Danny ligt deze nacht namelijk aan de Ketting thuis. Het is mij niet helemaal duidelijk waarom. Maar het schijnt iets te maken te hebben dat er nog wel een wat omgeploegd wordt voor een Derby!. Maar niets is zeker.!!!


Zijn het dan allemaal spelers die een BVO verleden hebben bij de Alcides zondag 1. 
NEEN. Er is 1 speler die ik er nog even wil uitlichten. Deze jonge heeft altijd het leven als profvoetballer na gestreefd en heeft naast een aantal jaren met JPN(jeugd plan Nederland) geen BVO verleden. Juist Erwin Scholte ter Horst. Hij is BACK. wink-emoticon Zoals velen weten heeft Erwin een wat minder periode gehad bij een club ergens in Meppel. Erwin heeft een jaar lang gedwongen ( Dit kan niet anders) in een vies wit zwart shirt gespeeld. Echter weten we dat deze jonge mentaal een beest is en zich na zijn beenbreuk ook club technisch hersteld heeft. Hij weer terug gekomen bij de mooiste club van Meppel.


Het zal een geweldige middag worden.


Het schijnt dat er al zeker 5 kaarten verkocht zijn in de voor verkoop van deze wedstrijd. Het zal dus een uitverkocht huis worden. Dit zou echt geweldig zijn aangezien Al het geld naar de Stichting Leergeld gaat.


Speler van de wedstrijd:
Ik wil zoals altijd een speler eruit halen waarvan ik deze wedstrijd het gevoel heb dat hij ons gaat redden en op sleeptouw neemt.
Dit kan er maar 1 zijn: ALLARD KUIK. Om een goede wedstrijd te kunnen spelen schijn je in een soort FLOO te moeten komen. Allard is zo gespannen voor deze wedstrijd, dat hij al 3 weken niet slaapt. Hij bevindt zich in een bijna comateuze toestand. Dit zou je dus een soort FLOO kunnen noemen. Ook het schot talent van Kuik mag niet onderschat worden. Zo heeft hij al 1 keer van afstand mogen scoren. Juist in de A2. Dit was in de uitwedstrijd tegen Staphorst. Er werd hier over een afstand van 7,9 meter gescoord. Klasse Kuik. Allard zal naar alle waarschijnlijkheid de rechts of links back gaan innemen, en met zijn opkomende kwaliteiten een ware plaag worden voor de verdediging van de zondag 1.


Tot Zondag.


Aanvang:14.00 uur. Poort open om 12.00uur.