Zorgen nemen toe voor Alcides

Het vertoonde spel gaf de burger meer dan moed, maar doordat concurrent TAC’90 zeer verrassend won van Be Quick 1887 is Alcides op Hemelvaartsdag naar de dertiende plaats gezakt in de hoofdklasse A. Dat betekent een promotie-degradatieplaats. Het dappere Alcides verloor met 0-2 van TOGB, dat daardoor periodekampioen werd. 
TOGB speelde deze donderdag niet als koploper, maar liet ook niet toe dat Alcides echt veel kansen kon creëren. Het betekende dat de ploeg uit Berkel en Rodenrijs meer de bal had en wat gevaarlijker was, maar dat er eigenlijk niet veel gebeurde. Een verdedigingsfout aan Meppeler zijde leidde na een halfuur de 0-1 in, die op naam kwam van TOGB-aanvoerder Bas Mourits. 
Counter 
In de tweede helft veranderde er niet heel veel. De grootste kans was wederom voor Mourits, maar Alcides-doelman Pieter IJzerman redde bekwaam. De thuisploeg was in fases zeker niet de mindere, maar kwam ook nu amper tot scoringsmogelijkheden. Invaller Roy Kuiers kreeg vlak voor tijd de grootste kans, maar hij zag zijn kopbal gestuit door TOGB-keeper Moreno Zwarteveld. Na een scrimmage voor het doel van TOGB sloeg de koploper toe in de counter en scoorde invaller Guus Steerneman de 0-2.
Komende zondag komt VOC uit Rotterdam naar Meppel en op pinkstermaandag speelt Alcides uit tegen Purmersteijn. De Meppelers hebben één punt achterstand op de nummer 12, De Zouaven. 
Bron: Meppelercourant.nl
Zie foto's Henk Esselbrugge