Meppeler Minidivisie bij Alcides

Minidivise
De overgang van de kabouters naar de jo-8 (voorheen f-pupillen) is erg groot. Daarom is er sinds een aantal jaren een Meppeler minidivisie opgezet voor 6 jarigen ( of 5-jarigen die eraan toe zijn). De wedstrijdjes zijn 4 tegen 4 en er wordt gespeeld zonder keeper.  De teams spelen op een zaterdag 4 wedstrijdjes van 10 minuten. De minidivisie bestaat uit 9 zaterdagen in het seizoen. In samenwerking met FC Meppel en MSC is deze competitie tot stand gekomen, momenteel doen ook voetbalverenigingen vanuit omliggende dorpen mee met de minidivisie competitie.
Kinderen die voor september 7 jaar worden maken dan in de zomerstop de overstap naar de jo8 pupillen. Kinderen die voor 1 maart 7 jaar worden maken tijdens de winterstop de overstap naar de jo8.
Afgelopen seizoen zijn we gaan experimenteren met het apart trainen van de kabouters en de kinderen die meedoen aan de minidivisie. Door de mini’s en de kabouters apart training te geven wordt tegemoet gekomen aan het niveauverschil en krachtsverschil. Door de mini’s apart te trainen is er veel meer aandacht voor de spelers en kunnen de kinderen ook goed worden voorbereid op de partijtjes.     
Plezier blijft voorop staan. Het kan dus zijn dat er kinderen zijn die al wel 6 jaar zijn maar nog geen behoefte hebben aan het spelen van wedstrijdjes, dan is dit ook altijd mogelijk en kijken wij met welke groep ze de meeste aansluiting hebben. 
Naast de trainingen zullen er ook verschillende activiteiten/trainingen worden georganiseerd gedurende het jaar rondom de feestdagen zoals bijvoorbeeld met sinterklaas, pasen en een instuif voor vriendjes en vriendinnetjes.
Tijdens de schoolvakanties zijn er geen trainingen. In de winter zal 1x in de week in de zaal worden getraind. De trainingen zullen begeleid worden door Hanneke Krom en Cyril van Soest en zij zullen geassisteerd worden door onze eigen jeugdspelers. Hierdoor willen wij de oudere jeugdspelers betrekken bij de jongste jeugd en andersom de jongste jeugd zo te betrekken bij de vereniging. Want hoe leuk is het om naar een wedstrijd van je trainer te kijken. 
De trainingstijden voor het seizoen 2018-2019
Na de zomervakantie  (vanaf woensdag 05 september) gaan we weer trainen:
Woensdag; Tijdstip 17.30-18.30 op sportpark Ezinge
Trainers: Hanneke Krom en Jeugdtrainers
 
Speeldata minidivisie najaar 2018: Volgt
Jaarplanning Activiteiten 2018-2019 voor Kabouters en Mini’s: Volgt
 
Vindt uw kind het leuk om een keer kennis te maken met voetbal of wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met
Hanneke Krom
Email: hanneke.krom32@gmail.com
Telefoon: 06-18513991
Rechtstreeks aanmelden kan ook via de website van Alcides
 
Aanmelden als speler of vrijwilliger
Digizijn
EveryPlaces