Meppeler Minidivisie bij Alcides

Minidivise 
De overgang van de kabouters naar de jo-8 (voorheen f-pupillen) is erg groot. Daarom is er sinds een aantal jaren een Meppeler minidivisie opgezet voor 6 jarigen ( of 5-jarigen die eraan toe zijn). De wedstrijdjes zijn 4 tegen 4 en er wordt gespeeld zonder keeper.  De teams spelen op een zaterdag 4 wedstrijdjes van 10 minuten. De minidivisie bestaat uit 9 zaterdagen in het seizoen. In samenwerking met FC Meppel en MSC is deze competitie tot stand gekomen, momenteel doen ook voetbalverenigingen vanuit omliggende dorpen mee met de minidivisie competitie. 
Kinderen die voor september 7 jaar worden maken dan in de zomerstop de overstap naar de jo8 pupillen. Kinderen die voor 1 maart 7 jaar worden maken tijdens de winterstop de overstap naar de jo8.
Afgelopen seizoen zijn we gaan experimenteren met het apart trainen van de kabouters en de kinderen die meedoen aan de minidivisie. Door de mini’s en de kabouters apart training te geven wordt tegemoet gekomen aan het niveauverschil en krachtsverschil. Door de mini’s apart te trainen is er veel meer aandacht voor de spelers en kunnen de kinderen ook goed worden voorbereid op de partijtjes.      
Plezier blijft voorop staan. Het kan dus zijn dat er kinderen zijn die al wel 6 jaar zijn maar nog geen behoefte hebben aan het spelen van wedstrijdjes, dan is dit ook altijd mogelijk en kijken wij met welke groep ze de meeste aansluiting hebben.  
Naast de trainingen zullen er ook verschillende activiteiten/trainingen worden georganiseerd gedurende het jaar rondom de feestdagen zoals bijvoorbeeld met sinterklaas, pasen en een instuif voor vriendjes en vriendinnetjes.
Tijdens de schoolvakanties zijn er geen trainingen. De trainingen zullen begeleid worden door jeugdspelers. Hierdoor willen wij de oudere jeugdspelers betrekken bij de jongste jeugd en andersom de jongste jeugd zo te betrekken bij de vereniging. Want hoe leuk is het om naar een wedstrijd van je trainer te kijken. 

De trainingstijden voor het seizoen 2019-2020
Woensdag: Tijdstip 17:00-18:00 op sportpark Ezinge
Speeldata minidivisie voorjaar 2020
Datum:                Tijd:                     Locatie:

07-03                   10.00                   MSC
14-03                   10.00                   MSC
21-03                   10.00                   MSC
28-03                   10.45                   FC Meppel
04-04                   10.30                   FC Meppel
18-04                   10.30                   FC Meppel
09-05                   10.00                   Alcides
16-05                   10.00                   Alcides
23-05                   10.00                   Alcides

Vindt uw kind het leuk om een keer kennis te maken met voetbal of wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met 
Hanneke Krom
Telefoon: 06-18513991
Email: hanneke.krom32@gmail.com
Rechtstreeks aanmelden kan ook via de website van Alcides. 

 
Aanmelden als speler of vrijwilliger
EveryPlaces
Univé Meppel