Meppeler Minidivisie bij Alcides

Minidivise 
De overgang van de kabouters naar de jo-8 (voorheen f-pupillen) is erg groot. Daarom is er sinds een aantal jaren een Meppeler minidivisie opgezet voor 6 jarigen ( of 5-jarigen die eraan toe zijn). De wedstrijdjes zijn 4 tegen 4 en er wordt gespeeld zonder keeper.  De teams spelen op een zaterdag 4 wedstrijdjes van 10 minuten. De minidivisie bestaat uit 9 zaterdagen in het seizoen. In samenwerking met FC Meppel en MSC is deze competitie tot stand gekomen, momenteel doen ook voetbalverenigingen vanuit omliggende dorpen mee met de minidivisie competitie. 
Al enige tijd zijn wij de kabouters en de kinderen die meedoen aan de minidivisie apart aan het trainen. Door de mini’s en de kabouters apart training te geven wordt tegemoet gekomen aan het niveauverschil en krachtsverschil. Door de mini’s apart te trainen is er veel meer aandacht voor de spelers en kunnen de kinderen ook goed worden voorbereid op de partijtjes.      
Plezier blijft voorop staan. Het kan dus zijn dat er kinderen zijn die al wel 6 jaar zijn maar nog geen behoefte hebben aan het spelen van wedstrijdjes, dan is dit ook altijd mogelijk en kijken wij met welke groep ze de meeste aansluiting hebben.    
Tijdens de schoolvakanties zijn er geen trainingen. De trainingen zullen begeleid worden door trainers en jeugdspelers. Hierdoor willen wij de oudere jeugdspelers betrekken bij de jongste jeugd en andersom de jongste jeugd zo te betrekken bij de vereniging. Want hoe leuk is het om naar een wedstrijd van je trainer te kijken. 
De trainingstijden Mini’s:
Woensdag; Tijdstip 17.15-18.00 op sportpark Ezinge
Wedstrijden minidivisie:
9x in het najaar en 9x in het voorjaar

Vrijdagavond; Tijdstip 18.00-19.00 op sportpark Ezinge
Vindt uw kind het leuk om een keer kennis te maken met voetbal of wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met Organisatorisch Hoofd Jeugd Opleiding (OHJO) van de kabouters/mini’s en JO8 divisie:
Stefan Jansen
Email; jeugdcommissie@alcides.nl
 Rechtstreeks aanmelden kan ook via de website van Alcides. 

 
Aanmelden als speler of vrijwilliger
Digizijn
EveryPlaces