84 zonnepanelen op dak sponsorhome AlcidesDe afgelopen weken zijn er 84 zonnepanelen geplaatst op het dak van het sponsorhome van Alcides. De zonnepanelen maken onderdeel uit van een groter duurzaamheids- en energiebesparingsproject van Alcides. Inzet is om de energielasten van de Meppeler voetbalvereniging jaarlijks met €10.000 te verlagen.

Het plaatsen van de 84 zonnepanelen is mede mogelijk gemaakt door vele sponsors en leden, die allemaal één of meerdere panelen hebben geadopteerd. Harskamp uit Meppel heeft de zonnepanelen geleverd en geplaatst en het bedrijf heeft een belangrijke rol gespeeld bij de realisatie. Naast het plaatsen van zonnepanelen is inmiddels ook de kantine geïsoleerd en is er een gasaansluiting verwijderd. Dit allemaal leidt ertoe dat de energielasten fors worden verminderd. Structureel een besparing van EUR 10.000 per jaar. Geld dat weer beschikbaar komt voor voetbal!

De Drentse Energie Organisatie (DEO) is een belangrijke aanjager geweest voor het duurzaamheidsproject. Via hen zijn bijvoorbeeld subsidies binnen gekomen. In september worden de zonnepanelen officieel ‘’geopend’’ door gedeputeerde Stelpstra van de provincie Drenthe. Ook de komende jaren zet Alcides zich in voor duurzaamheid en energiebesparing.