Alcides A1 rekent ook af met Bon Boys A1

Alcides A1 heeft in de nacompetitie ook de dubbele horde Bon Boys A1 succesvol genomen. Nadat thuis in Meppel nog een benauwde 1-0 zege op de ploeg uit Haaksbergen was behaald, liet Alcides er in de return geen twijfel over bestaan welke van deze twee teams het beste voetbalt. Met slechts 1-3 kwamen de rood-groene Twenten er eigenlijk nog genadig af.


Niet iedere Alcideaan was vooraf trouwens gerust op een goed resultaat in de return, aangezien Bon Boys-coach René Keemers na afloop op sportpark Ezinge een hete middag in Haaksbergen had beloofd. De 1-0 was dan ook bepaald niet overtuigend tot stand gekomen, hoewel de winnende treffer van invaller Ruben Zanting absoluut aanspraak mocht maken op de schoonheidsprijs. Bon Boys was vooral ontstemd over het afkeuren van de late gelijkmaker, waarbij de scheidsrechter het advies van grensrechter Ronald Katoele opvolgde (Ronald had geconstateerd dat de bal bij de voorzet, voorafgaand aan de treffer, de achterlijn had gepasseerd).


Schrik


Het werd inderdaad een hete middag op sportpark De Greune, maar dat sloeg vooral op de hoogzomerse temperatuur. De thuisploeg ontpopte zich bepaald niet als ‘Bonje Boys’ en speelde vanaf het begin overwegend als makke lammetjes op het eigen kunstgras. Zo stoomde in de allereerste minuut Frank Striethouldt over de linkerflank op en bij zijn voorzet op Youri de Graaf botsten in paniek keeper Jens Keemers (inderdaad: de zoon van) en een verdediger op elkaar. Voor laatstgenoemde was de match meteen afgelopen, maar de sluitpost kon na een vrij lang oponthoud nog wel de wedstrijd vervolgen. Toch zat de schrik er blijkbaar meteen goed in bij de Twenten, want slechts enkele minuten werd het alsnog 0-1. Martijn Hooch Antink zorgde voor de inleiding op deze vroege treffer door de bal goed binnen te houden bij de achterlijn. Hij bereikte Ryan Luyckx, die de bal teruglegde op Olaf de Grip en met een droge knal was het raak.


Na twee scoringskansen voor Youri de Graaf volgden kort achter elkaar twee dreigende schoten van Bon Boys, maar het doel van de ook nu weer solide keepende Roël Zelhorst werd daarbij nét niet getroffen. De Alcideanen waren hierdoor echter wel gewaarschuwd en herpakten zich op het goede moment. Allereerst gaf Ramon van der Haar een subtiel steekballetje op Ryan Luyckx, maar diens schot werd stijlvol gepakt door keeper Keemers.  Vlak na een drinkpauze werd Youri de Graaf gevloerd binnen ‘de zestien’ en mocht Olaf de Grip in de 30e minuut vanaf elf meter het vonnis voltrekken: 0-2.


In het verloop van de eerste helft deden zich nog twee noemenswaardige momenten voor. In de 37e minuut schampte een trap van een Bon Boy de lat van het Alcides-doel en vijf minuten later stond het op het aluminiumfront weer gelijk toen Ryan Luyckx aan de andere zijde de paal raakte.


Genadeklap


In de tweede helft werd algauw duidelijk dat de katholieke thuisploeg er niet echt meer in geloofde. De strijd in het eerste kwartier na rust speelde zich vooral af op het middenveld, beide keepers hadden heel weinig te doen. In de 60e minuut deelde Alcides de definitieve genadeklap uit. Na een fraaie assist van Frank Striethouldt zette Youri de Graaf de 0-3 op het elektronische scorebord.


Het pleit was beslecht en het laatste halfuur werd vooral gekenmerkt door vijf applauswissels aan Alcides-zijde. Daarbij werd opvallend vaak de naam Kevin gescandeerd door de meegereisde, talrijke aanhang uit Meppel. Hoewel achtereenvolgens Ryan Luyckx, Olaf de Grip en invaller Joost Moleman nog dicht bij de 0-4 waren viel er geen Meppeler treffer meer. Dat Bon Boys in de 90e de eer nog mocht reden met een wonderschone boogbal, mocht de pret niet meer drukken in het kamp van Alcides.


HZVV A1


En zo heeft Alcides A1 in de nacompetitie al vier keer gedaan, wat in de reguliere competitie amper lukte: winnen. In de vierde divisie eindigde het team van trainer Dennis Meadows als tiende en was het vooral kampioen gelijke spelen. Van de zeven remises werden er trouwens twee tegen het Hoogeveense HZVV A1 (elfde) behaald en laat dat nu net de tegenstander zijn in de finale van de nacompetitie, komende zaterdag (14.00 uur) op neutraal terrein in Zuidwolde.


Een gelijkspel is ditmaal niet genoeg. Er telt maar één ding: winnen! Afgaand op het gezang tijdens de beregezellige busreis vanuit Haaksbergen moet het uiteindelijk toch goed gaan komen met Alcides A1: ‘Wij zijn niet bang, want Kevin is erbij!’           


 


Opstelling Alcides A1: Roël Zelhorst; Kevin Schapelhouman (64. Joost Moleman), Jari Mooij, Joren Kamerling, Lorenzo van Esch (78. Stijn Theunissen); Martijn Hooch Antink, Olaf de Grip (74. Soufian el Kadouri), Ramon van der Haar; Youri de Graaf (66. Ruben Zanting), Ryan Luyckx, Frank Striethouldt (76. Dennis Hamminga).