Alcides doet z'n plicht tegen GRC Groningen

In een allesbehalve hoogstaande pot voetbal heeft Alcides zondag met 5-2 van GRC Groningen gewonnen. Drie goals in het laatste kwartier voor rust beslisten dit duel.
Alcides schoot met een bal op de lat in de eerste minuut uit de startblokken, om in de achtste minuut via Wahid Shimeri op 1-0 te komen. Een pikstart, maar na defensief geklungel kwam GRC Groningen via Davy Wilkens na een kwartier op gelijke hoogte. Na twee grote kansen voor de gasten greep Alcides het initiatief. Shimeri bracht zijn ploeg weer op voorsprong, waarna Frank Fokke met twee goals de wedstrijd in het slot gooide: 4-1.
In de tweede helft hield het niveau gelijke tred met de temperatuur. Alcides hoefde niet per se, GRC ontbeerde het vernuft om de laatste linie van Alcides in moeilijkheden te brengen. In de 75e minuut rondde invaller Kevin van Dijk een goede actie van Frank Fokke doeltreffend af: 5-1. Een prachtige trap van Sjack de Vries verraste keeper Danny Bos en betekende een degelijke, zonder franje tot stand gekomen 5-2 zege voor de Meppeler eersteklasser.
(Bron: Meppelercourant.nl)