Alcides JO11-1 naar halve finale PEC Zwolle toernooi

De jongens van Alcides JO11-1 traden op woensdag 1 november aan voor de poule fase van het PEC Zwolle toernooi. Er werd gespeeld in een poule van vier teams. De beste twee teams uit de poule mochten door naar de halve finale. 


De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Genemuiden. De teams moesten nog wennen aan de het verkleinde veld waarin ook nog een extra speler stond. Het was een wedstrijd waarin beide teams moesten strijden voor elke bal. De spelers van Alcides hebben dit dan ook zeer goed gedaan en er 0-0 uit weten te slepen.


Voor de tweede wedstrijd moest er werden aangetreden tegen CSV. CSV had de eerste wedstrijd gewonnen. Een overwinning zou dus heel goed uitkomen om boven CSV komen te staan. Alcides kwam op een mooie 1-0 voorsprong te staan. Jolt die met een mooi afstand schot het de keeper het heel lastig maakte. De keeper liet de bal los en Ivo was er het snelst bij om de rebound er te schieten. Helaas wist CSV nog de gelijk maker te maken vlak voor het einde. Uit een corner werd de bal ongelukkig door een Alcides speler aangeraakt. De bal verdween in het doel. 1-1 was ook de einduitslag.


In de laatste wedstrijd moest er gewonnen worden van Staphorst om nog een kans te maken om door te gaan. Er moest niet alleen gewonnen worden, maar het liefst ook met zoveel mogelijk doelpunten. Dit hadden jongens goed begrepen. De 1-0 werd gemaakt door Naufal die vanaf de rechterflank mooi in de korte hoek binnenschoot. Even later leek de 2-0 binnen te vallen. Delano die de achterhoede van Staphorst goed onderdruk zetten. Delano die de bal via de kluts over de keepster van Staphorst kreeg. De bal stuiterde achter de doellijn, maar door het effect aan de bal stuiterde de bal meteen weer terug uit de goal. Waardoor het leek dat de bal niet zat. Het doelpunt werd dan ook niet geteld en bleef het 1-0. Lang hoefden we niet te wachten op daadwerkelijk de 2-0, want Ivo wist zijn tweede van de dag te maken. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Delano. Hij schoot de bal nu wel tegen het waardoor het voor de scheidsrechter onmogelijk was om deze goal niet te tellen. 3-0 was de einduitslag.


Na de wedstrijd is het doelpunt van Delano die in de wedstrijd niet werd goedgekeurd toch nog op het bord kwam. Waardoor Alcides met 4-0 wist te winnen van Staphorst.


Het was nog even wachten wat de einduitslag was van de wedstrijd Genemuiden tegen CSV. Doordat dit 0-0 werd waren er drie ploegen met 5 punten. Alcides had de meeste doelpunten weten te maken en de minste tegen te krijgen. Hierdoor ging Alcides JO11-1 als de nummer 1 door in de poule. Klasse gedaan jongens!!


De halve finale wordt in maart gespeeld. We strijden dan met 4 teams in een poule om een plek in de finale.