Alcides JO11-3 wint ruim van De Weide

Na het zwaarbevochten gelijke spel tegen JVZ stond voor de kids van de JO11-3 nu de uitwedstrijd tegen De Weide JO11-4 op het programma. Dit keer hadden we geen volledig team, want Sem was niet ongeschonden uit de strijd tegen JVZ gekomen en moest nog rust houden. Savin was er ook niet, waardoor we met 8 mannen op pad gingen.


Vooraf was al duidelijk dat De Weide een team is dat veel doelpunten kan maken, maar ook veel doelpunten tegen krijgt. Het zou dus niet makkelijk worden. De jongens gingen wel iets te gemakkelijk de wedstrijd in, waardoor er redelijk snel tegen een 1-0 achterstand aangekeken werd. Op het middenveld werd iets te gemakkelijk de bal verloren en ook verdedigend waren de kids niet scherp. Gelukkig stonden er dit keer bij de tegenstander geen hele grote kerels achterin, zodat Bas ook wat meer aan voetballen toe kwam. Na een goede actie maakte hij al snel de gelijkmaker. Het spel ging vervolgens heel snel op en neer, waarbij er niet echt zorgvuldig gevoetbald werd. Er werd wel gestreden om de bal, dus dat compenseerde dat het voetballend even wat minder ging. Desondanks kwam De Weide wel weer op voorsprong. Na een overtreding van Abel op het middenveld kreeg De Weide een vrije trap die in 1 keer richting doel werd geschoten. Nacim kon de bal eerst nog blokken, maar in tweede instantie werd de bal hard en hoog in het doel geschoten. Ruben kon er niet meer bij en dit betekende 2-1. Zoals wel vaker dit seizoen pakte Alcides de draad weer op. Door goed werk van Berend op het middenveld werd Abel twee keer voor het doel gezet en twee keer was het een doelpunt, 2-3. Helaas duurde deze voorsprong niet lang. Bij een voorzet van de zijkant probeerde Jurre de bal te blokken en er een corner van te maken, maar hij raakte de bal niet goed waardoor deze bij de eerste paal netjes binnen viel (alleen in het eigen doel). De ruststand was hierdoor 3-3.


Na wat extra motivatie en instructie in de rust gingen de jongens als een team op zoek naar een voorsprong. Dit ging eerst niet helemaal goed. Na een goede actie van de beste speler van De Weide werd het 4-3, maar daarna herpakte Alcides zich definitief. Verdedigend werden Jurre en Luuk oppermachtig, op het middenveld waren Nacim, Berend en Abel samen goed bezig en voorin stonden Bas en Taher scherp en hielpen waar nodig de middenvelder. Al snel werd de gelijkmaker gemaakt door goed samenspel tussen Abel en nacim. Abel maakte een goede actie en legde prima af op Nacim die de bal goed binnenschoot. Even later waren de rollen omgedraaid en maakte Abel op aangeven van Nacim een doelpunt. Nu ontstond er veel ruimte waar Abel, Taher en Bas dankbaar gebruik van maakte. Abel scoorde na een eigen actie de 4-6, daarna maakte Bas de bevrijdende 4-7 (want het was toch nog wel spannend!) en vlak voor tijd maakte Taher op aangeven van Bas de 4-8. Al met al weer een verdiende overwinning en weer als team heel goed gepresteerd!