Alcides sluit competitie af met gelijkspel

Alcides heeft de reguliere competitie afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen Bergum.
In Friesland kwamen de Meppelers, die met acht 'eigenkweekspelers' aantraden en onder meeer keeper Danny Bos en Bram Komduur op de bank lieten, na een kleine tien minuten op voorsprong. Eric-Jan Lijzen schoot een strafschop binnen: 0-1. Halverwege de tweede helft kon de thuisploeg door middel van Jesse Offringa wat terugdoen: 1-1. Hierna geloofden beide teams het wel en bleef het 1-1.
Nacompetitie
Voor Alcides vangt nu de nacompetitie aan. Wat zeker is, is dat het met een thuisduel op 3 juni begint en dat de tegenstander uit de 1e klasse D (Zuid) komt. Wint Alcides die ontmoeting, dan speelt het 10 juni weer thuis en wordt ook die wedstrijd gewonnen, dan mag het op 17 juni wederom thuis spelen voor een allesbeslissende ontmoeting. De winnaar daarvan, promoveert naar de hoofdklasse.
Bron: Meppelercourant.nl