AZ naar volgende ronde na ruime zege op Alcides

Alcides heeft zich kranig geweerd op het eigen Sportpark Ezinge tegen eredivisionist AZ. De Meppelers werkten hard, speelden fair, maar konden AZ geen moment in verlegenheid brengen. Pas na rust kroop Alcides wat meer uit de schulp en trof het paal en lat. Het stond toen al 0-4 voor de Almaarders die uiteindelijk wonnen met 0-6 mede door drie treffers van Oussama Idrissi.
Alcides kon voor rust AZ in het eenzijdige duel niet bijbenen. De bezoekers, die speelden met een groot aantal bekende namen (Bizot, Svenson, Maher, Seuntjes, Vejinovic), drukten de thuisploeg ver achteruit en namen in de 17e minuut de leiding via Bjorn Johnson, 0-1. Zeven minuten later verdubbelde Idrissi de marge (0-2) waarna Rotariu en nogmaals Idrissi de ruststand bepaalden op 0-4. Alcides kon aanvallend in de eerste helft geen vuist maken en beperkte zich louter tot verdedigen.
Na rust was dit anders en kroop Alcides uit de schulp. Dat resulteerde meteen in spektakel want Koen Romme trof de lat en de rebound werd door Jermain Wobbes op de paal geschoten. Zo waren de geel-zwarten, die zich overigens uitermate sportief opstelden, dichtbij een tegentreffer en dat was schitterend geweest voor de grote aanhang. AZ deed het na rust iets rustiger aan en daardoor werd het wat meer een wedstrijd. Dit resulteerde pas in de slotfase in nog twee treffers van Oussama Idrissi. De laatste was een makkelijk gegeven strafschop waarbij Idrissi doelman Danny Bos kansloos liet en zo de eindstand op 0-6 bepaalde. (Bron: Meppelercourant.nl)