Bas Sibum kiest voor Alcides


Oud-prof brengt ervaring en routine

Bas Sibum heeft besloten om na het beëindigen van zijn loopbaan als profvoetballer komend seizoen te gaan voetballen bij Alcides.

Meerdere top-amateur clubs uit de regio wilden de 34 jarige oud-prof graag vastleggen, maar deze gaf aan graag in z'n woonplaats Meppel te willen voetballen en het liefs op zondag, zodat hij z'n werk bij de jeugd van FC Emmen met z'n eigen voetbal kan combineren. Tevens begint Sibum met de opleiding TC I en gaat hij stage lopen bij FC Emmen, waar hij overigens de trainer van Alcides zal tegenkomen, die daar assistent wordt.

Alcides is verheugd dat de speler, met een schat aan ervaring, de selectie komt versterken. Alcides heeft een zeer jeugdig team met veel jonge talenten uit eigen jeugd en uit de regio, Bas Sibum kan in deze selectie voor de balans zorgen.

Bas Sibum begon met voetballen bij SV Twedo in Nieuw-Amsterdam. Hij debuteerde in het seizoen 2000/2001 in het betaalde voetbal bij FC Emmen. Na drie seizoenen verkaste de middenvelder naar FC Twente. Na vier seizoenen FC Twente werd bekend dat Sibum per direct de overstap zou maken naar Roda JC, hier verbleef hij een jaar totdat hij in 2008 vertrok richting N.E.C.. In Nijmegen speelde hij drie en half seizoen, voordat hij in de zomer van 2011 tekende bij Alemannia Aachen. In 2012 tekende hij vervolgens bij Waasland-Beveren een contract voor één jaar met een optie voor één jaar.
Op 3 juni 2014 maakte Heracles Almelo bekend dat hij voor twee seizoenen had getekend bij de Almelose club. 
Bas Sibum speelde in totaal 332 wedstrijden in het betaalde voetbal, waarvan 205 in de ere-divisie.

Inzet: Bas Sibum in actie voor Alemannia Aachen; foto Getty Images