Drie punten uit de polder

Na 6 weken vakantie was 7.30 uur vertrekken richting Tollebeek toch wel heel erg vroeg. Maar eenmaal aangekomen in het centrum van de Noordoostpolder, was het omwille van de buitentemperatuur wel erg plezierig, om zo vroeg te voetballen. De eerste van 3 bekerwedstrijden stond op het programma.


Voor het eerst op het grote en nieuwe kunstgrasveld van Tollebeek zou wel even wennen zijn? Maar niks bleek minder waar. Het leek de eerste helft wel of onze jongens al redelijk op elkaar ingespeeld waren. Tollebeek kwam er niet aan te pas en als dat wel het geval dan stond onze verdediging met Timo, Mika, Mees en keeper Sem als een huis. Rustig opbouwend van achteruit kon het doelpunt dan ook maar aan één kant vallen. Vanuit de centrale as met Julian, Kjeld, Younes en Dani, schoot de laatste dan ook prachtig binnen in de 11e minuut. De boys hielden druk en de organisatie bleef goed. Met een mooie uitbraak over links via Boaz, Quinn en Salmane, knalde Younes de 0-2 binnen. Aan het eind van de eerste helft werd Tollebeek iets sterker, maar door geweldig uitkomen van onze doelman Sem werd een scoringskans voorkomen.


In de rust werd het bakje ranja door de meesten nog twee keer met water aangevuld. De temperatuur liep op en Tollebeek had vanuit de kleedkamer duidelijk een andere boodschap meegekregen dan Alcides. Ze begonnen veel feller waardoor onze organisatie weg viel. Nu was er veel meer sprake van een gelijkopgaande strijd, die in de 10e minuut ook leidde tot de 1-2. Maar vanaf de aftrap kwam meteen het antwoord van Alcides. Een mooie opbouw over rechts met Cas en Dikkie werd in dezelfde minuut door Quinn prachtig binnengetikt, 1-3. Maar Tollebeek bleek toch de bovenliggende partij het grootste deel van de tweede helft. Dit vroeg organisatie en krachtig optreden van onze jongens. Na meerdere serieuze doelpogingen vloog de 2-3 dan toch binnen. Niet alleen de spelers kregen het benauwd door de stijgende temperatuur, maar ook een voltallig meegereisde aanhang door de spanning. Het was duidelijk nog wennen aan de buitenspelregel, waardoor er aan beide zijden twee doelpunten terecht werden afgekeurd. Het bleef spannend tot het te late laatste fluitsignaal. Maar het 3e van Alcides onder 13, nam in de strijd om de beker 3 punten mee tegen het 1e van Tollebeek onder 13.


Top gedaan jongens, maar bij deze temperatuur mag het de volgende keer best wat minder spannend.