Indrukwekkende start Alcides in Assen

Alcides heeft op de openingsdag van het seizoen 2017/2018 meteen duidelijk gemaakt dat het mee wil doen om de prijzen. Promovendus FC Assen werd in eigen huis op een keiharde 0-5 nederlaag getrakteerd en daar mocht het nog blij mee zijn.
Alcides was van meet af aan de veel betere ploeg, maar kon het eerste half uur geen bres slaan in de hechte defensie van de Assenaren. In de 35e minuut werkte Bjorn Rellum een corner binnen (0-1) en dat was meteen het sein voor FC Assen om meer druk te zetten. De thuisploeg gaf daarmee echter zoveel ruimte weg dat Alcides nog voor rust profiteerde. Frank Fokke zette de Meppelers in de 44e mnuut op 0-2 en besliste daarmee de wedstrijd.
Want na de pauze liep Alcides simpel uit naar een grote overwinning door treffers van Ryan Luijckx, Peter Fokke en Jermain Wobbes. Op 0-3 miste Martin van 't Ende nog een strafschop, maar daar maalde niemand om bij de geel-zwarten die souverein met 0-5 huiswaarts keerden.
(Bron: MeppelerCourant.nl)