Titeldroom Alcides spat uiteen

In het thuisduel met Noordster heeft Alcides haar kans op de titel uit handen gegeven. Door een dramatische 0-3 nederlaag en de zege van concurrent Hoogeveen gaan de Hoogeveners de hoofdklasse in. Voor Alcides rest de nacompetitie. 
Al na vier minuten kreeg Alcides een klets om de oren. Een houdbaar schot van Kees Dun bij de eerste paal glipte door de handschoenen van keeper Danny Bos. De Meppelers leken groggy, speelden apathisch en flegmatiek. In geen enkel opzicht leek de ploeg op een elftal dat streed om de titel en bijbehorende promotie naar de hoofdklasse. Na twintig minuten kwam de volgende tik. Een vroeg voorzet belandde tussen het centrale duo Dennis Blokzijl en Peter Fokke. Beiden grepen niet adequaat in, waardoor Casper Boneschansker achterwaarts raak kopte: 0-2. Alcides kon amper een vuist maken, en zag enkel Wahid Shimeri en de in zijn laatste thuisduel acterende Eric-Jan Lijzen het doel zoeken. 
Na rust zat er weinig verbetering in. In de 55e minuut werd het duel beslist door niet rigoureus ingrijpen van Peter Fokke, waarna Lijzen leek te herstellen. Jari Mooij schoot echter pardoes tegen Kees Dun aan en de 0-3 viel binnen. Alcides probeerde wel, maar Shimeri (krachteloos schot), Frank Fokke (schot nipt voorlangs en daarna compleet de bal missend) en invaller Kevin van Dijk (sloeg bal met de hand binnen) waren niet doeltreffend. Frank Fokke scoorde alsnog, toen zijn vrije bal via onderkant lat achter de lijn belandde en het veld weer insprong, maar de grensrechter stond niet op lijn en de geldige goal werd niet toegekend.
Bron: Meppeler courant.nl
Foto's Henk Esselbrugge