Website under construction

Zoals een ieder gemerkt heeft in de afgelopen periode, zijn er een aantal zaken veranderd op onze website.  Door deze noodzakelijke veranderingen, is onze website niet meer zo actueel en informatief als dat hij bij de introductie enkele jaren geleden was.  Hiervoor zijn 2 oorzaken te noemen.
 
De KNVB dataservice is gestopt per 1 juli jl.  Wij waren 1 van de eerste verenigingen die van deze service gebruik maakte, om ons programma te voeden, alsmede de uitslagen en de standen.  De KNVB is dit gestopt omdat een van haar partners zijnde Sportlink deze service is gaan aanbieden. De jaarlijkse kosten hiervan zijn hierdoor voor de clubs echter flink toegenomen.
De samenwerkende teams van Alcides met FC Meppel daarvan zijn de gegevens alleen te benaderen door FC Meppel (als eerstgenoemde in de benaming) en niet door Alcides. Bij de eerste gesprekken met de KNVB over de samenwerking hebben wij hier hen al op geattendeerd en hebben toen de toezegging gekregen dat dit geen probleem zou zijn. Helaas blijkt dit wel het geval te zijn en kunnen wij nog niet bij deze gegevens en FC Meppel wel.
 
Dit zorgt ervoor dat met name het totale programma en de uitslagen en standen per teams, via een “oude” voetbal.nl widget getoond worden en dat leidt tot een rommelige en onoverzichtelijke website en daarbij is niemand gebaat.
 
In samenwerking met onze partner en sponsor Digizijn zijn wij nu hard aan het werk om de oude look and feel van onze website weer te herstellen en waar mogelijk nog te verfraaien.  Op de homepage kun je al zien dat het programma, de stand en de uitslagen van het 1ste weer anders getoond worden. Geleidelijk zullen wij dit ook voor de andere teams gaan realiseren.
 
Het lijkt er nu ook op dat wij het probleem van de samenwerkende teams kunnen oplossen. Door de constructieve houding van FC Meppel, lijkt het erop of wij ook de gegevens van de samenwerkende teams kunnen gaan benaderen.  Hierdoor zijn wij dan ook weer in staat om deze teams eenzelfde podium te bieden, zoals jullie van ons gewend zijn, met een teampagina, uitslagen en standen.
 
Tot slot gaan deze veranderingen er ook weer voor zorgen dat de schermen in de kantine gevoed gaan worden met uitslagen, standen, programma’s en natuurlijk reclames van onze sponsoren.  Bij deze vragen wij nog een beetje geduld, maar zeer binnenkort lijkt dit opgelost.  Bij deze willen wij nogmaals onze dank uitspreken aan onze partner Digizijn en aan FC Meppel om dit met elkaar te realiseren.