Hoe het allemaal begon

In 1907 houdt een groepje jongens een huis-aan-huis collecte om een bal aan te schaffen voor een nieuw op te richten voetbalclubje. Het clubje wordt Hercules genoemd naar de Griekse halfgod die beroemd is om zijn sterkte en kracht. In 1911 moet Hercules zijn naam veranderen i.v.m. een al langer bestaande voetbal club Hercules uit Utrecht. Het
wordt Alcides, een andere naam voor deze Griekse god. Alcides staat nu voor meer dan 100 jaar voetbalplezier. Een rijke voetbalhistorie met veel sportiviteit, plezier en prachtige overwinningen. Een club met een diversiteit van leden uit de hele Meppeler samenleving. De kleuren geel, zwart en liefde voor het voetbal is wat de leden bindt.

Zowel topsporters als de gezelligheid spelers voelen zich thuis bij Alcides. In de selectie en hogere teams staat prestatie x plezier voorop en in delagere teams ligt het accent op plezier x prestatie. Het jeugdvoetbal staat hoog in het vaandel. Het jeugdplan voorziet in een voetbaltechnische en voetbalopvoedkundige opleiding voor jeugdvoetballers van 5 tot en met 18 jaar. Ieder kind wordt de kans gegeven zijn unieke talenten te ontwikkelen. Zowel qua techniek, conditie maar ook qua teamgeest en gezelligheid. Ieder traint en speelt op zijn eigen niveau en ambities. Dankzij de brede basis van meer dan 650 leden kan Alcides de verschillende teams op de diverse niveaus van de KNVB laten spelen. De eerste selectie van Alcides speelt in de Hoofdklasse, bij de selectie teams van de jeugd is het blijvend streven om te spelen op het hoogste niveau.

Naast het veldvoetbal organiseert MVV Alcides ook een zaalvoetbalcompetitie. Hiervoor kunnen zich maximaal 24 teams inschrijven. Verdeeld over een eerste en tweede klasse worden in totaal maximaal 22 wedstrijden gespeeld. De teams bestaan minimaal uit 10 spelers en de competitie vindt plaats in de periode tussen september en maart. De wedstrijden worden gespeeld op de maandag-, woensdag- en vrijdagavonden van 20.00 tot 23.00 uur. Voor informatie en aanmeldingen kunt u terecht bij het bestuur. U kunt ook via de website meer informatie hierover verkrijgen. 

Vanaf het begin van het seizoen 2007-2008 is een groep enthousiaste dames bezig om een damesvoetbalafdeling te starten. Deze initiatieven hebben er toe geleid dat Alcides blijft streven met een dames- en meisjesteam aan de competitie van de KNVB deel te nemen. De intentie is om van het damesvoetbal binnen Alcides een bloeiende tak te maken. 

Alcides is een amateur club die draait op het enthousiasme van vrijwilligers. Met elkaar maken we er, elke dag opnieuw, een schitterende club van. Op 14 november 2007 bestond MVV Alcides 100 jaar. Tijdens de receptie op 17 november 2007, werd de vereniging vanwege haar specifieke eigenschappen door Hare Majesteit de Koningin onderscheiden met de Koninklijke Erepenning. Op 14 november 2012 heeft onze club het 105-jarig bestaan gevierd.

Een gezellig clubhuis is het centrale ontmoetingspunt waar de leden en de supporters zowel voor als na de wedstrijden en tijdens de vele andere activiteiten bij elkaar komen. De voetbalsport, de activiteiten en de gezelligheid is wat de Alcideanen bindt en Alcides tot een unieke club in Meppel maakt.
Aanmelden als speler of vrijwilliger
EveryPlaces
Univé Meppel