Alcides niet langs Rigtersbleek in openingsduel

Alcides heeft op de openingsdag van de competitie niet van Rigtersbleek gewonnen. In een evenwichtig duel kwamen de ploegen niet tot scoren. Alcides was daar in de slotfase via Jermain Wobbes nog dichtbij, maar zijn vrije bal trof de lat.
Alcides is dit seizoen ingedeeld in de oostelijke eerste klasse E en treft daarin veel onbekende ploegen. Rigtersbleek is het in de hoofdklasse wél tegengekomen en toonde aan voetballend de evenknie te zijn. In de evenwichtige eerste helft kregen beide ploegen enkele mogelijkheden, maar bleven uitgespeelde kansen uit.
Na de pauze had Alcides optisch wellicht een licht overwicht, maar speelde Rigtersbleek iets verzorgder. Pas in de slotfase drukte de thuisploeg de bezoekers wat naar achteren en zocht het nadrukkelijk naar de winnende treffer. Jermain Wobbes, die Ryan Luyckx verving, was daar met enkele vrije ballen dichtbij. De laatste belandde op de lat en betekende meteen het grootste wapenfeit van de geel-zwarten. Zo bleef het bij 0-0 en dat was toch wel de juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen. (Bron: Meppeler Courant.nl)
Zie foto's Henk Esselbrugge