Kleding

Zoals eerder in de informatie is vermeld is vanaf 1 januari 2009 gestart met een kledingfonds. Hierdoor is het mogelijk om alle teams eens in de 3 à 4 jaar van een nieuw tenue te voorzien. Aangezien veel tenues nog in goede staat verkeren zal het vervangen van de tenues gefaseerd plaatsvinden zodat er een financiële buffer ontstaat om de doelstelling te kunnen realiseren. Vooralsnog bestaat het tenue uit een shirt, broek en 2 paar sokken. Het is niet ondenkbaar dat de tenues mettertijd worden uitgebreid met bijv. trainingspakken, tassen etc.

Aan het eind van iedere wedstrijd wordt alle kleding weer ingenomen via de teamleiders. Ontbrekende onderdelen worden in rekening gebracht. De speler is zelf verantwoordelijk dat de kleding (het complete tenue) na afloop van de wedstrijd bij de leider wordt ingeleverd.

De kleding wordt regelmatig gewassen. Hiervoor zijn onderling afspraken gemaakt, dit kan zijn bij toerbeurt de was door de ouders/leden laten verzorgen of te kiezen voor één vaste wasouder, hiervoor zou een vergoeding gegeven kunnen worden De vergoeding voor de waskosten bedraagt € 0,50 per kledingset (inclusief trainingspak € 1,00 per kledingset) per wedstrijd.

Het Alcides-tenue bestaat uit een zwarte korte broek en zwarte kousen met gele band. Tijdens de wedstrijden heeft iedere speler een geel shirt aan. Deze moet bij de broek ingedragen worden, en de mouwen moeten indien nodig omgeslagen worden.

Bij koud weer kan er een sliding broek gedragen worden in de kleur zwart. Onder het shirt kan een ander shirt gedragen worden, het liefst zwart of geel, deze moet niet zichtbaar zijn. De jeugdspelers in de standaardteams krijgen ook een trainingspak van de vereniging in bruikleen. Op wedstrijddagen hebben de spelers de verplichting om het trainingspak aan te hebben. Tevens verschijnen de jeugdspelers bij representatieve activiteiten in trainingspak. Het is niet toegestaan om het trainingspak te dragen bij privéaangelegenheden.

Aanmelden als speler of vrijwilliger
Digizijn
Univé Meppel