Trainingsinformatie

Informatie
Alle standaardteams bij Alcides trainen in principe 2 x per week onder deskundige en gekwalificeerde begeleiding, waarbij de KNVB-normen worden gevolgd. De overige teams trainen in ieder geval 1 x per week. Wat voor weer het ook is, de trainingen gaan door, tenzij de trainer de training annuleert. De spelers krijgen dan een telefoontje van de trainer of leider.

Afspraken die gemaakt zijn wat betreft de trainingen:
- Op tijd komen voor de trainingen
- Ziek of niet kunnen komen trainen, altijd afbellen bij de trainer of leider
- Voor iedere training of wedstrijd moet er een warming-up gedaan worden.​

Keeperstraining
De keepers van de JO-11 en hogere teams hebben naast de teamtraining, 1 x per week specifieke keeperstraining. De keeperstraining wordt verzorgd door Keepersschool Noord. Per seizoen zijn er 2 x 10 lessen. Om mee te kunnen doen aan de keeperstraining is een eigen bijdrage van €25,- per 10 lessen verplicht. Kleding/ handschoenen zijn te koop via Keepersschool Noord of zelf aan te schaffen.

Trainingstijden
De trainingstijden worden elk jaar bij de start van het nieuwe voetbalseizoen vastgesteld en meegedeeld aan spelers en ouders. Overigens staan de trainingstijden ook op de website vermeld. Trainingsdagen en tijden zijn afhankelijk van de ruimte op onze trainingsvelden en de beschikbaarheid van trainers. De meeste teams krijgen 2 x 1 uur training per week aangeboden. Deze trainingsdagen en tijden blijven dan in principe het hele seizoen van kracht. Alcides streeft er naar om in ieder geval de F-pupillen op dezelfde dagen en tijdstippen te laten trainen.

Kleedkamers en veldbezetting
Wij streven er naar om, daar waar mogelijk, aan het begin van het seizoen qua planning en organisatie inzichtelijk te hebben welke teams van welke kleedkamers en velden gebruik kunnen maken. 

Seizoen 2022-2023 


Aanmelden als speler of vrijwilliger
Digizijn
Univé Meppel