Alcides JO19-1: Overheersend naar de winst.

Na de zeperd van vorige week, was er vandaag alles aan gelegen om de nasmaak ervan even flink weg te spoelen. Daarnaast zou daarmee ook weer aansluiting kunnen worden verkregen met de eerste vier ploegen op de ranglijst.

Vanaf de eerste minuut liet Alcides zien te willen gaan voor de drie punten behorende bij een overwinning. Raptim, de bezoekers van vandaag, kregen het nauwelijks voor elkaar om opbouwend hun eigen speelhelft te verlaten. Alcides had de druk er goed op staan en al snel leverde dit eerste kansen op. En dat waren niet de minste. Via de vleugels en met een diversiteit aan voorzetten werd de bal voor het doel gebracht. Het is dat de keeper van Raptim geregeld op de juiste plek stond want anders had binnen afzienbare tijd Alcides al op een voorsprong kunnen staan van minstens twee tot drie tegen nul. Op alle fronten waren onze Alcideanen de betere. Van achteruit zag de opbouw er goed uit. De combinaties liepen lekker vlot omdat er veel beweging in de groep zat, zowel op het middenveld als in de voorhoede. Dat na een klein half uur het nog steeds 0 – 0 was, mocht eigenlijk voor Raptim een wonder heten. Kopballen van Soufian, Dennis en Olaf werden telkens net niet beloond met die afronding, die gezien het overwicht van Alcides, al meer dan verdiend zou zijn. Hetzelfde gold voor enkele schoten van zowel binnen als buiten de zestien. Ook die zorgden nog steeds niet voor de voorsprong waren onze mannen volledig recht op hadden. Het overwicht werd ook uitgedrukt in het aantal cornerballen. In de totale eerste helft 12 stuks, maar geen enkele keer werd er daar één van verzilverd. Na een goed half uurtje kreeg Alcides een vrije trap te nemen net buiten de zestien. Zou dit dan de manier zijn om uiteindelijk voor de eerste maal de bal achter de keeper van de bezoekers in het doel te krijgen? Dennis en Olaf positioneerden zich achter de bal. Laatstgenoemde krulde de bal om de muur. De keeper wist enkel te pareren, maar niet te klemmen. Ramon was er als de kippen bij en prikte de rebound binnen: 1 – 0. De ban was gebroken en daarmee de muur aan verdedigers die Raptim voor het eigen doel had opgetrokken. Soufian was de Alcideaan die de score deed verdubbelen door middel van een schuiver links voor het doel: 2 – 0. Kort voor de rust zorgde Dennis voor de 3 – 0. Met een lob wist hij de uitkomende keeper te verschalken, nadat hij vragend in de diepte goed werd bediend door een mooie lange pass van Stijn. Zo leek met het ingaan van de rust de wedstrijd al gespeeld.

De tweede helft leverde min of meer hetzelfde spelbeeld op. Alcides bleef de overheersende ploeg. Ondanks dat Raptim enkele speldenprikjes wist uit te delen, bracht dit Alcides niet van zjjn stuk. Alcides nam wel wat gas terug, maar Raptim had niet het vermogen om hier goed gebruik van te maken. Sterker nog, door het tempo even weer op te voeren en het goed toepassen van de voordeelregel, werd door wederom Soufian de voorspong vergroot naar 4 – 0. Het moment om door te drukken. Althans, de gelegenheid was er. Des te verrassender was het dat juist Raptim de ploeg was die met een uitval tot scoren wist te komen: 4 – 1. Alcides schroefde meteen het tempo weer wat op en zocht geregeld de diepte achter de laatste linie van de bezoekers. Met een pracht pass van Ramon wist hij de diepgaande Olaf te bereiken. In de loop wist hij zeer beheerst de bal onder controle te krijgen en geplaatst voorbij de uitkomende keeper van Raptim te spelen: 5 – 1. Kort na de aftrap slingerde Raptim nog éénmaal de bal richting de zestien van Alcides. Hun spits wilde de bal aannemen, maar Jordy stak daar een stokje voor. Met een beste fysieke actie belette hij de doorgaan van de spits richting het doel van Roël. De leidsman zag er een penalty in en wees gedecideerd naar de stip. Door het benutten ervan verkleinden zij de achterstand: 5 – 2. Daar genoten zij uitermate kort van, aangezien Alcides zelf direct aansluitend mocht overgaan tot het nemen van een penalty. Ramon werd gevloerd binnen de zestien en Olaf mocht om die reden aanleggen vanaf de elf meter. Rechts van de keeper vloog de bal er keurig in: 6 – 2. In de laatste paar tellen deed Jasper nog even een duit in het zakje. Na nogmaals als back op te stomen naar voren, gaf Sven hem de bal in de loop mee. Jasper trok naar binnen en met links schoot ook hij rechts van de keeper binnen: 7 -2. Ondanks dat Alcides in de laatste minuten naar voren bleef voetballen, een uitbreiding van de score leverde dit verder niet op. De tweede winstpartij was een feit. Helemaal terecht. Met de juiste inzet, het vele bewegen zonder bal, het op het goede moment op zoek gaan naar de diepte en het behoorlijke aantal voorzetten, waren de veroorzakers van deze winst. Volgende week direct een tweede ontmoeting met een club uit Coevorden. Dan gaat Alcides op bezoek bij Germanicus/CSVC. Zij zijn de competitie goed gestart, dus dit kan een mooie partij worden. Zeker als Alcides hetzelfde spel op de mat kan leggen. We kijken uit naar deze, naar verwachting, interessante ontmoeting.