Goede competitiestart Alcides JO9-2.

Zaterdag stond de seizoensopening van de competitie voor Alcides JO9-2 op het programma tegen Staphorst JO9-2. De gasten werden op een 9-1 nederlaag getrakteerd.

Alcides begon sterk aan de wedstrijd en kwam via een snelle aanval al vroeg op voorsprong. Na de vroege openingstreffer was direct duidelijk wie de sterkste ploeg was. De gasten waren na enkele uitbraken echter dicht bij een aansluitingstreffer. Gelukkig stond onze keeper telkens op de juiste plek om een tegentreffer te voorkomen. Onze aanval was bij vlagen ongrijpbaar en scoorden er flink op los. Hierdoor zat Alcides JO9-2 bij rust al op rozen.

De openingsfase van de 2e helft was ook voor de thuisploeg. De gasten konden zich alleen tot verdedigen beperken. Echter een zeldzame uitbraak en een oplettendheid in de verdediging resulteerden toch nog tot een tegentreffer. In de eindfase werd de voorsprong nog verder uitgebreid en resulteerde dit tot een verdiende eerste competitiezege van het seizoen.